Baharat żukowo
….i obiad jak u mamy

Twoja malutka kuchnia nie pozwala na montaż dużego piekarnika wraz z płytą do smażenia, a marzy Ci się porządny, domowy obiad? Nic trudnego, wystarczy zainwestować w elektrycznego grilla. Zamontujesz go w każdym miejscu, a jedynym warunkiem jest stały dostęp energii. Mówią, że masz dwie lewe ręce? To nic, urządzenie jest tak skonstruowane, że na pewno podołasz obsłudze. Teraz tylko przywdziej gustowny fartuszek i zaczynamy pichcenie!

Ich kompaktowa budowa pozwala na użycie zarówno w małej studenckiej kuchni, jak i ogromnej restauracji. Dostępne są opcje o długości 50 cm – to tyle, ile klasyczna „stacjonarna” kuchenka, dlatego grill nie powinien znacząco naruszyć wystroju naszej niewielkiej kuchni. Z drugiej strony: wersja mierząca 1 metr – doskonała do większych obiektów gastronomicznych. Jak widać, dla każdego coś pysznego. Idźmy więc dalej, w stronę smakowitości. Dzięki oszczędnej konstrukcji, grille mogą być stosowane w gospodarstwach domowych, bez obawy o zwalający z nóg rachunek za energię elektryczną. Jeśli jednak jesteś restauratorem, liczy się dla Ciebie wysoka wydajność pracy oraz szybkie nagrzewanie powierzchni do smażenia. Dodatkowym atutem są oddzielne strefy grzania: teraz możesz równocześnie ogrzewać stek w 50 stopniach, oraz zapiekać świeżą porcję innego dania w temperaturze do 300 stopni. Również i o to zadbano przy produkcji elektrycznego grilla.

Zdarza Ci się jednak ponieść klęskę podczas walki z kucharzeniem? Szczęśliwie nie tym razem. Dla zapewnienia bezpieczeństwa, urządzenia wyposażono w zabezpieczenia przed przegrzaniem i automatyczną kontrolę temperatury – nawet jeśli nieco się zapomnisz, nie skończy się to kłębami czarnego dymu z kuchennego okna. Zadbano również o łatwą konserwację grilla. Już nie spędzisz wieczora z „druciakiem” w rękach, pocąc się i czerwieniąc, bez skutecznie szorując przypaloną powierzchnię. Zużyty olej zbiera się w poręcznej szufladce, więc nie trzeba wydobywać go z najgłębszych zakamarków urządzenia. Wszystko przebiega łatwo, szybko… i przyjemnie.

Jajecznica, bekon, wykwintny zapiekany kurczak, aromatyczna ryba czy też domowy placek – co tylko zechcesz. Na elektrycznym grillu przyrządzisz wszystkie ulubione dania. A może lata niezdrowego jedzenia odbiły się w pasie i biodrach a lekarz zalecił dietę? Doskonale! Wiadomo, że najzdrowsze posiłki są przyrządzane właśnie na grillu. Więcej: urządzenia te dają Ci możliwość rozwinięcia skrzydeł w kulinarnych eksperymentach, przy okazji oszczędzając czas poświęcany na gotowanie. Kto wie, może właśnie odnalazłeś nowe hobby? Bo od teraz gotowanie może być przyjemne!

Ciekawe artykuły tematyczne o gotowaniu online:

About the author

Related Posts